fbpx

Casa Pasiva

CASA PASIVA ESTE:


EFICIENTA

Consumul de energie pentru incalzirea unei case pasive este cu 90% mai mic decat consumul unei case conventionale.

CONFORTABILA

Temperaturi interioare constante si uniforme. Aer proaspat permanent in spatiile locuite, flitrat de praf, alergeni, fara risc de condens.

ACCESIBILA

Extrainvestitia este cu doar 10-15% mai mare in comparatie cu costurile pentru realizarea unei cladiri in mod conventional.


RENTABILA

Costurile suplimentare se amortizeaza in circa 5-10 ani de utilizare a cladirii. Economia se resimte in buzunarul tau.

ECOLOGICA

Emisii minime de gaze cu efect de sera in atmosfera, consum minim de energie, din surse neregenerabile.

DURABILA

Utilizand materiale de constructie de calitate superioara, putem sa garantam o durata mare de viata a constructiei.

Casa pasiva M.C.A. Zero respecta legislatia Uniunii Europene - Directiva 31 din 2010, care intra in vigoare in Romania in 2019, prevederi normative ce sunt incluse in Legea 372 din 2005 privind performanta energetica a cladirilor, modificata si republicata in 2013: << CAPITOLUL VIII: Cladiri al caror consum de energie este aproape egal cu zero (*) Art. 14: (1)Cladirile noi, pentru care receptia la terminarea lucrarilor se efectueaza incepand cu 31 decembrie 2020, vor fi cladiri al caror consum de energie din surse conventionale este aproape egal cu zero. (*)


DESPRE CASA PASIVA


Ce este o casa pasiva?

O casa pasiva este locuinta ce combina un nivel ridicat de confort termic cu un consum minim de energie.
Consumul de energie pentru incalzirea unei locuinte pasive cu minimum 75% mai mic decat consumul de energie pentru incalzirea unei cladiri conventionale.

Avantajele unei case pasive sunt multiple insa iata cateva: temperaturi interioare constante si uniforme, fara suprafete reci, fara fluctuatii de temperatura. Nu exista riscul de condens datorita controlului umiditatii, aerul interior este in permanenta ventilat,astfel fiind filtrat de praf, polen si alergeni.

Calitatea aerului din interiorul unei case pasive are impact pozitiv asupra starii generale a locuitorilor sai, evitate fiind afectiunile de sanatate: (astm, alergii respiratorii), randamentul intelectual este ridicat, confortul termic superior.

Casa pasiva utilizeaza pentru incalzire surse regenerabile de energie, cum ar fi: energia solara, aportul de caldura generat de ocupantii cladirii si de echipamentele electrocasnice, etc.
Practic nu avem nevoie de un sistem de incalzire propriu zis.
Cantitatea minima de caldura de care mai este nevoie este furnizata prin intermediul unui sistem de ventilare cu recuperator de caldura.

Cerinte tehnice pentru atingerea Standardului Passive House:
Odata atinse aceste criterii exigente privind performanta anvelopei si consumul de energie, cladirea va fi obtine clasificarea de CLADIRE PASIVA CERTIFICATA:

Necesar pentru incalzire / racire ≤ 15 kWh/m²/an
Energia primara de max 120 kWh/m²/an
Pierderile de caldura prin elementele opace ale cladirii U ≤ 0,15 W/m²K
Pierderile de caldura prin ferestre Uw ≤ 0,8 W/m²K
Numarul de schimburi de aer pe ora n ≤ 0,6 1/h
Eficienta sistemului de ventilare cu recuperator de caldura ≥ 75%

Sursa: Wikipedia

Call Now ButtonSuna-ne